AKTUELNO

Amerikanka Stefani Smit pijuckala je mohito sa jagodama pored bazena i uživala u večeri u karipskom odmaralištu sa pet zvezdica. Trebao je to da bude odmor iz snova, sledećeg dana se ukrcala u avion i ubrzo je počela da se grči. Pre nego što je avion uspeo da sleti, 41-godišnja Smit je već bila mrtva.

Smit, njen dečko i još jedan par bili su pet dana i noći u hotelu "Grand Bavaro" u Dominikanskoj Republici. Njena šokirana porodica čeka rezultate privatne obdukcije da vidi šta je moglo da je ubije, jer kako kažu, nije imala zdravstvenih problema, prenosi Slobodna Dalmacija.

Foto: Facebook.com/Stefani Smit

Stefani je bila majka dvoje tinejdžera, Koen (18) i Maisi (16), bavila se rekreativnim sportom i čak je koristila hotelsku teretanu dok je bila na odmoru u Dominikanskoj Republici.

Dva para su rezervisala sobe u hotelu "Grand Bavaro", luksuznom odmaralištu na plaži sa tri bazena, golf terenom, privatnim batlerima i ličnim trenerima.

Suncem okupana odmarališta Punta Kana našla su se pod lupom javnosti nakon što je deset američkih turista umrlo u njima od 2018. do 2019. godine. Istraga FBI je otkrila da nije bilo ništa sumnjivo u vezi smrti, koje su opisane kao nepovezane i pripisane prirodnim uzrocima.

Foto: Facebook.com/Stefani Smit

- Nismo ni izašli iz odmarališta, nije bilo potrebe. Uvek sam se tamo osećao veoma bezbedno. Hrana je bila odlična. Sve je bilo veoma čisto, veoma dobro održavano - rekla je Marija, koja je već nekoliko puta bila u "Grand Bavaru", gde sobe koštaju od 700 dolara po noći.

Dve žene su umereno pile noć ranije. Marija je odbacila svaku sugestiju da se njena prijateljica drogirala. Poslednjeg dana boravka u Dominikanskoj Republici, parovi su otišli ​​sa plaže oko 17 časova, otišli ​​u sobe, istuširali se i našli u restoranu "El Galeon".

Foto: Facebook.com/Stefani Smit

Marija i Stefani su izabrale isto predjelo, odrezak od ribe i flašu vina koja je otvorena i sipana ispred njih. Niko u grupi se nije žalio da se loše oseća u bilo kojoj fazi putovanja, a ni te noći nije bilo drugačije, dodala je Mari.

Nakon toga, Stefani i njen dečko proveli su oko sat vremena u sobi Marije i Kleja, razmišljajući o svom 'neverovatnom' odmoru, obećavajući da će to ponoviti.

Glava joj je bila nagnuta nazad u sedištu. Oči su joj bile iskrivljene, pa je u prvi mah delovalo kao da se šali.

Foto: Facebook.com/Stefani Smit

- Tada je počela da se grči, on je pozvao pomoć, pokušali su da je reanimiraju, a pilot je odlučio da pozove na sletanje - ispričala je Marija.

U 18:12 po lokalnom vremenu kontrolori letenja na britanskim ostrvima Turku i Kaikos dozvolili su da avion sleti.

Stefani je hitno prevezena u medicinski centar Češir Hol gde je proglašena mrtvom. Uzrok Stefanine smrti nije odmah utvrđen i istraga je u toku, saopštile su vlasti Turksa i Kajkosa.

Njen brat Kris Volc rekao je da ne zna da je njegova sestra imala zdravstvenih problema.

Stefani, koja je radila u bolnici OrtoIndi u Indijanapolisu, nedavno se razvela od Erika Smita, oca njihovo dvoje dece.

Sadašnjeg partnera upoznala je pre oko godinu i po dana.

- Stefanie je upravo izgradila potpuno novu prelepu kuću. Imala je odličan posao, dvoje sjajne dece. Apsolutno sve joj je pošlo za rukom - zaključila je Marija Janoti u intervjuu za Dejli mejl.