AKTUELNO

Vlasti su u to vreme utvrdile da je beba bila stara samo 24 sata i da nije rođena na aerodromu. Nazvali su je Skajler!

Majka devojčice koja je pronađena mrtva u kupatilu aerodroma u Arizoni identifikovana je skoro posle 20 godina misterije.

Telo novorođene devojčice pronađeno je 10. oktobra 2005. godine u kanti za smeće u kupatilu na međunarodnom aerodromu Sky Harbor u Feniksu.

Beba je bila umotana u beo peškir, stavljena u kesu za smeće i ostavljena u kanti u kupatilu.

Vlasti su u to vreme utvrdile da je beba bila stara samo 24 sata i da nije rođena na aerodromu. Nazvali su je Skajler.

Medicinski islednik je kasnije proglasio smrt deteta ubistvom usled gušenja.

Vest je šokirala svet u tom trenutku i skoro dve decenije nije se znalo ništa o osobi koja je ostavila bebu - sve do sada.

Žena iz Vašingtona Eni Anderson (51) identifikovana je kao majka bebe.

Godine 2005, DNK dokazi prikupljeni na mestu zločina identifikovani su kao da pripadaju majci bebe, ali nakon što su stavljeni u FBI-jev kombinovani DNK indeksni sistem, inače poznat kao CODIS, nije bilo podudaranja.

Slučaj je ponovo postao aktivan 2020. godine, a policija je dobila nalog za pretres doma Anderson u Vašingtonu. Ona je potvrdila da je majka Skajler.

Policija ne veruje da je otac umešan u zločin.

Majka se suočava sa ubistvom prvog stepena i trenutno čeka izručenje u Arizonu.

Zahvaljujući savremenom forenzičkom testiranju bebinih ostataka pre nekoliko godina, organi za sprovođenje zakona su uspeli da identifikuju potencijalno novo poklapanje majke, što ih je dovelo do Anderson.

Ona je bila u poseti Feniksu u oktobru 2005. Navodno je rodila bebu Skajlar na drugoj lokaciji pre nego što ju je ugušila i bacila njeno telo u kantu na aerodromu.

Nakon toga se ukrcala na let za Feniks.

Beba je pronađena nakon što je jedan biznismen rekao obezbeđenju da mu je nestao laptop, nakon čega su mu radnici pomogli da ga potraži.

Tokom potrage beba je pronađena u kanti za smeće na terminalu 4.