AKTUELNO

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je Rusija dokazala da je sposobna da odgovori na najteže izazove, dodajući da ona nikome neće dozvoliti da se meša u njene unutrašnje stvari, i da će nastaviti da brine o svojim demokratskim institucijama.

- Samo jedinstveni možemo da realizujemo sve što smo zamislili. Dokazali smo da je Rusija spremna da odgovori na svaki izazov - rekao je Putin tokom obraćanja pred Federalnom skupštinom, prenosi RIA.

Putin je istakao da su se borbene sposobnosti Oružanih snaga Rusije višestruko uvećale, i da ruske snage na svim pravcima ''samouvereno nareduju i oslobađaju teritorije''.

- Rusija nije započela ovaj rat (u Ukrajini), ali ćemo učiniti sve da iskorenimo nacizam i zaštitimo suverenitet naših građana - rekao je Putin.

Naveo je da su strateške nuklearne snage Rusije u stanju pripravnosti.

Govoreći o odnosima sa SAD, Putin je ocenio da Vašuington preduzima ''otvoreno neprijateljske akcije'', nastojeći da Moskvi nanese „strateški poraz“ na bojnom polju.

- Zapad želi, isto kao i Ukrajini, da nam unese neslogu i oslabi nas iznutra. Ali preračunali su se, naišli su na čvrst stav i odlučnost našeg multinacionalnog naroda - rekao je Putin, i dodao da su predstavnici raznih etničkih grupa, kultura i veroispovesti na delu pokazali da je jedinstvo ruskog naroda „kolosalna snaga koja sve pobeđuje“.