AKTUELNO

Jedna osoba teško je povređena u bolnici u Ploeštiju kada je radnik toplana presekao cev kraj dovoda kiseonika i izazvao požar.

Radnik je juče došao da vrši radove na sistemu grejanja, a u jednom trenutku ušao je u sobu intenzivne nege u kojoj je ležala žena zavisna od kiseonika. Radnik je koristio alat za radove na cevima, došlo je do varničenja, a potom i eksplozije i požara.

"Bolnica je angažovala i vatrogasca da bude tu tokom radova. Retoričko pitanje, ali, gde je bio taj čovek kada je radnik ušao da seče cev", rekao je direktor bolnice Bogdan Nica.

Iz grada navode da nije bila u pitanju veća eksplozija i da je u toku istraga o incidentu.

Nesrećnoj ženi su u pomoć pritrčali lekari, koji su ugasili požar koji je zahvatio krevet na kojem je ležala. Pacijentkinja (83) je sa više opekotina prebačena na drugo odeljenje, gde je i operisana. Kako se navodi, zadobila je opekotine u predelu lica i ramena.

Direktor bolnice je rekao da će biti utvrđeno ko je i kako napravio propust.

"Svi ćemo odgovarati u skladu sa našim funkcijama. Uključujući i vatrogasca koji je zaposlen u bolnici i zadužen da preventivno deluje i spreči da dođe do rizika po zdravlje pacijenata i osoblja", naveo je Nicu.

Ovo nije prvi put da se tragedija dogodi u ovoj bolnici, podsetimo, u novembru 2021. godine, kada su ovde bili smešteni kovid pacijenti izbio je požar u kojem su stradale dve osobe, a 16 je teško povređeno.

Tada je direktor Nicu rekao da se veruje da je varnicu izazvao uznemireni pacijent koji je pomerao krevet.