AKTUELNO

Učenici koje je drug juče izbo u školi u Nemačkoj su van životne opasnosti.

Gimnazija u Vupertalu u kojoj se u četvrtak ujutru dogodio napad danas je otvorena, ali nema časova. Nastavnici su došli, tu su i učenici, ali i 30 psihologa koji razgovaraju sa njima o svemu što se juče dogodilo.

Svi su u stanju šoka nakon što je njihov učenik juče u školu došao naoružan nožem i makazama i krenuo nasumično da ubada svoje drugove. Nakon krvavog pira počeo je sebi da nanosi ubodne rane u predelu grudi i vrata.

Policiji je navodno rekao kako mu je "neki glas iznutra rekao da to učini".

Napad je počeo oko 9:45 časova kada je osumnjičeni, koji ima 17 godina, potegao oružje i krenuo u krvavi pir. Prethodno je ostavio pismo u kojem je napisao da oseća poriv iznutra koji mu naređuje da počini zločin.

Tužilaštvo je danas saopštilo da ranjeni u napadu nisu u životnoj opasnoti. Dvoje je čak pušteno na kućno lečenje, dok će jedan učenik biti otpušten danas. Napadač i još dvoje đaka i dalje je na jedinici intenzivne nege, ali su u stabilnom stanju.

Inspektori su sigurni da je napad krenuo iznenada i da je osumnjičeni nasumično ubadao žrtve, odnosno, pogođeni su svi koji su bili blizu njega.

Pomahnitalog učenika razoružao je nastavnik, koji je brinuo i da ne iskrvari sve dok policija nije uletela u zgradu i uhapsila ga oko 10.20 časova.

Očekuje se da će tužilaštvo danas saopštiti više detalja o ovom zločinu.