AKTUELNO

Mladić pronađen mrtav u studentskom domu, bio brucoš na studijama matematike!

Sin bivše izvršne direktorke Jutjuba Suzan Vojcicki preminuo je u utorak u studentskom domu na kalifornijskom univerzitetu u Berkliju.

Marko Troper (19), brucoš na Matematičkom fakultetu, pronađen je u studentskom domu (Clark Kerr) oko 16.23 sata u utorak utorak, piše KRON4, pozivajući se na školske zvaničnike.

"Vatrogasna služba Berklija obavestila je policiju da pokušavaju da spasu život žrtve", navodi se u saopštenju Policijske uprave Univerziteta Kalifornije. "Policija je odgovorila, a vatrogasna služba Berklija proglasila je osobu mrtvom."

Policija nije pronašla sumnjive tragove na mestu događaja, a Troperova baka Ester Vojcicki strahuje da je tinejdžer umro zbog predoziranja drogom.

"Uzeo je drogu, a mi ne znamo kakvu", rekla je Ester Vojcicki za SFGATE. "Jedno znamo, to je bila droga."

"Želimo da sprečimo da se ovo dogodi bilo kojoj drugoj porodici", dodala je Vojcicki — koja se ponekad naziva "kuma Silicijumske doline" zbog uspeha njenih ćerki.

Izveštaj o toksikologiji koji će potvrditi uzrok smrti biće spreman do 30 dana, navodi agencija.

U dirljivom obraćanju porodica ga je opisala kao "najljubaznijeg, najpametnijeg, najzabavnijeg i najlepše ljudsko biće" u dirljivoj počasti.

"Naša porodica je skrhana", napisao je Vojcicki u objavi na Fejsbuku u sredu.

Inače, mladić je bio na drugom semestru na UC Berkliju i bio je član bratstva Zeta Psi.

"Markov život je prekratak", dodao je Vojcicki. "Svi smo shrvani, razmišljajući o svim prilikama i životnim iskustvima koja će njemu nedostajati i nama zajedno."

"Marko, svi te volimo i nedostaješ nam više nego što ćeš ikada znati."

Suzan Vojcicki se udala za svog muža Dejvida Tropera 1998. godine i imaju petoro dece. Imenovana je za izvršnog direktora čuvene video platforme 2014. godine, a naredne godine proglašena je za jednu od 100 najuticajnijih ljudi časopisa Time.

Dala je ostavku na svoju poziciju — i stavila tačku na 25 godina u kompaniji — u februaru 2023. da bi "započela novo poglavlje usmereno na porodicu, zdravlje i lične projekte".