AKTUELNO

Kako prenose tamošnji mediji, na šokantnom videu koji je snimao jedan od putnika, vidi se muškarac kako besno udara i gura ostale u avionu od sebe, nakon čega udara stjuarta, koji pada na pod aviona.

Drugi putnici i kabinsko osoblje na relaciji Bangkok-Hitrou su tada pokušali da intervenišu. Međutim, situacija je eskalirala, završivši tako što je 35-godišnji muškarac — čije ime još nije poznato — uhapšen po sletanju u London, saopštila je policija.

- Bio je u toaletu i počeo je da vrišti i viče. Počeo je da razbija vrata i ona su se odvojila od šarki. Stariji momak – u beloj majici – pokušao je da ga izvuče. Izbila je tuča i on je na kraju udario stjuarta. Mislim da je slomio nos - izjavila je putnica koja je snimila incident.

"Bio je grub i uvredljiv"

Rekla je da se još više putnika uključilo nakon udarca, dok je putnicima rečeno da će let možda morati da se preusmeri na Dubai, ali ako se ne eskalira dalji incident, mogu da nastave za London, dodala je ona.

- Dva putnika, koja su sedela sa obe strane, pokušala su da ga povuku. Morali smo da trpimo njegovu viku. Vređao je sve. Bio je grub. Ljudi su menjali sedišta i prebacivali decu u zadnji deo aviona. Po sletanju, policija je ušla i izvukla ga - dodala je očevidac.

Metropoliten policija je potvrdila da su policajci odgovorili na izveštaj o napadu na avion koji dolazi iz Bangkoka.

- Letelicu smo sreli po dolasku i 35-godišnji muškarac je uhapšen zbog sumnje da je naneo teške telesne povrede i doveo u opasnost letelicu. Ostaje u pritvoru. Još jedan muškarac je prebačen u bolnicu. Njegovo stanje je ocenjeno kao van životne opasnosti - saopšteno je iz policije.

Autor: