AKTUELNO

Ako ste prezasićeni životom u gradu i želite da se povučete na selo, a pri tom sanjate o tome da živite u Engleskoj - sve što treba da uradite je - da verujete da ste rođeni pod srećnom zvezdom i za to odvojite deset britanskih funti (oko 11 evra) kako biste učestvovali u svojevrsnoj lutriji.

Za taj iznos možete "osvojiti" nekretninu sa pet spavaćih soba (vrednu 3,5 miliona evra) u Kotsvoldsu i oko 116.000 evra u kešu.

Kotsvolds je predeo u blizini Čarlberija, mestašca smeštenog na nekih 25 kilometara od Oksforda. Naravno, radi se o igri na sreću koju organizuje Omaze UK, formalno dobrotvorna organizacija koja organizuje slična izvlačenja i pri tom prikuplja novac za svoje akcije putem kupovine kodova za učešće u izvlačenju.

Nekretnina koju potencijalni dobitnik može da osvoji ima 353 kvadrata i mogla bi da se iznajmljuje po ceni od 5.800 do 8.100 evra mesečno, ukoliko je dugoročni zakup u pitanju, navodi engleski dnevni list Sun.

Srećni dobitnik glavne nagrade izvlačenja u režiji Omaze UK neće imati nikakvu obavezu plaćanja dažbina, hipoteke, taksi za prenos vlasništva, a u dobitak je uključen i nameštaj. Štaviše, dobitnik može da odluči da li će da živi u kući, da je iznajmi ili čak i proda.

A kuća je zaista - kao iz snova: izgrađena je od kamena, a pogled se prostire na polja Kotsvoldsa. Osim pet soba, od kojih svaka ima svoju priču, u kući se nalazi raskošna moderna kuhinja sa enterijerom od hrastovine i kamenim radnim pločama te najmodernijim aparatima, kao i ništa manje raskošna trpezarija.

U prizemlju nekretnine nalaze se dve spavaće sobe od kojih jedna ima svoje kupatilo, ostava i prostrana kancelarija, te vešeraj.

Na spratu su tri velike spavaće sobe, a svaka ima svoje kupatilo. U celoj kući sprovedeno je podno grejanje. U okviru kuće nalazi se dvostruka garaža, tuš sa kabinom i velika bašta idealna za pravljenje prijema.

Kotsvolds je oblast izuzetne prirodne lepote u Engleskoj, poznata po selima koja oduzimaju dah svojim izgledom. Nedaleko od kuće nalazi se čuvena veličanstvena Blenhajm palata koja je sastavni deo istorijskog grada Oksfoda.

Ukoliko ste rešeni da oprobate sreću, rok za onaljn prijave je nedelja, 25. februar.

Da biste dobili svoje kodove, potrebno je da uplatite 11 evra(za 15 kodova) 30 evra za 40 kodova, 60 evra za 85 kodova ili 175 evra za čak 320 kodova.

Krajem prošle godine Majkl Maher iz Lutona osvojio nekretninu vrednu više od 3,5 miliona evra i 116.000 u kešu.

Autor: