AKTUELNO

Ministarstvo pravde Sjedinjenih Američkih Država otkrilo je u telefonu Hantera Bajdena, sina aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena, fotografije koje ukazuju da je koristio narkotike, proizlazi iz objavljenog izveštaja resora.

Prema dokumentu, fotografije su iz perioda krajem 2018. godine.

Upravo tada je sin sadašnjeg lidera SAD napravio nekoliko fotografija koje, uprkos ličnim izjavama Hantera Bajdena na sudu, ukazuju na njegovu zavisnost od opijata.

Na fotografijama se, konkretno, vide kesice sa narkoticima (pretpostavlja se da je reč o kokainu i krek-kokainu) i pribor za njihovu upotrebu. Osim toga, dokazi koje poseduje Ministarstvo uključuju snimke ekrana telefona iz prepiske Hantera Bajdena u kojima je on sam pominjao slučajeve primene zabranjenih supstanci ili je bio zainteresovan za njihovu kupovinu.

Sin trenutnog američkog predsednika odbija da se izjasni krivim da je u oktobru 2018. godine, navodno, lagao u vezi sa upotrebom narkotika, popunjavajući formular pri kupovini pištolja.

Istovremeno, Hanter Bajden je u svojim memoarima ipak otkrio da je u tom periodu bio zavistan od narkotika.

Prethodno, TV kanal ABC news pozivajući se na materijale Tužilaštva, objavio je da su američki istražitelji prošle godine pronašli tragove kokaina na futroli za pištolj Hantera Bajdena.