AKTUELNO

Vladimir Kličko, nekadašnji ukrajinski šampion sveta u boksu i mlađi brat kijevskog gradonačelnika Vladimira Klička, komentarisao je nedavni intervju ruskog predsednika Vladimira Putina!

Šef Kremlja je prošle nedelje dao intervju američkom novinaru Takeru Karlsonu, a Kličko je izneo svoje mišljenje o svemu izrečenom.

- Video sam intervju. Putin želi da vrati točak istorije i promeni je. Da su SAD dovoljno slabe, Putin bi želeo da napadne i Aljasku i za to bi imao razlog. Aljaska je nekada bila deo Rusije. To bi značilo da bi ona verovatno trebalo da se vrati Rusiji - kazao je Kličko.

On je ocenio da je "Putinova Rusija zla".

- Ako Ukrajina padne, mi nećemo biti poslednja zemlja koja je pala kao žrtva ruske invazije - rekao je Kličko i dodao da "Nemačka često zaboravlja da je je njen istok bio deo sovjetske imperije".

Po mišljenju Klička predsednik Rusije "nije promenio strategiju".

- Tu se radi o izdržljivosti. Tu se radi o istrajavanju u lažima i mi to vidimo u ruskoj propagandi, ljudi nastavljaju da lažu. To možete da vidite i sredstvima masovnih komunikacija, u masovnim medijima koje sponzoriše Rusija, u državnim medijima, ne samo u Rusiji, nego i u inostranstvu - poručio je Kličko.

On je dodao da "nažalost to može da se vidi i u Nemačkoj, u Evropi, u SAD".

- To je rat koji se ne vodi samo dronovima, već i pomoću medija. Oni su jedno od najopasnijih i najjačih oružja koja postoje - poručio je nekadašnji svetski bokserski šampion.

Bild navodi da je Kličko govorio i o situaciji na frontu kada je u pitanju ukrajinska vojska, a posebno o nedostatku artiljerijske municije, dronova i vojnika.

On je kazao da je "situacija izuzetno teška" pošto "naravno nedostaje oružje".

- Dronovi za izviđanje odlučuju o svemu na obe strane fronta. Postoji ogromna potreba za takvim dronovima, kao i za oklopnim vozilima. A sada kažu i da nema dovoljno artiljerijske municije. To čujemo od vojnika - rekao je Kličko.

On je naveo da "na kraju postoji i nedostatak ljudstva, vojnika koji na frontu nisu zamenjeni dve godine".

- Oni nisu imali priliku da se odmore, da budu sa svojim porodicama, gde mogu da "ponovo napune baterije" - zaključio je Kličko.