AKTUELNO

Deset vagona teretnog voza koji je prevozio plastične pelete i ulje za kuvanje iskočilo je iz šina u severnom delu Njujorka.

Dva su završila u reci, saopštile su danas gradske vlasti.

Nema prijavljenih povreda niti su prisutne opasne materije, rekao je Tom Kjuba, portparol kompanije Berkshire & Eastern ranije danas.

"Dva vagona su pala u reku Hjusik, iz jednog je iscurila mala količina ulja za kuvanje, a iz drugog plastična smola", saopštio je Kjuba i dodao da su izvođači radova na licu mesta kako bi izvukli vagone iz reke, što bi trebalo da potraje nekoliko sati.

On je takođe istakao da je u toku temeljna istraga o uzroku incidenta, prenosi AP. Deo državne rute u toj oblasti je zatvoren, saopštile su okružne vlasti.

Komesar za životnu sredinu Njujorka Basil Segos rekao je na društvenim mrežama sa lica mesta da je situacija stabilizovana i da su napori preusmereni na vagone koji su iskočili iz šina.

Ova nesreća je bila drugo iskakanje iz šina u regionu za šest meseci. Nakon iskakanja voza iz šina u Istočnoj Palestini u Ohaju pre godinu dana, što jeprouzrokovalo požar, glavne teretne železnice SAD najavile su niz koraka za poboljšanje bezbednosti, ali je sprovođenje reformi u Kongresu u zaostatku.

Autor: