AKTUELNO

Princ Hari, koji je prešao gotovo 9.000 kilometara da bi posetio svog oca kralja Čarlsa, kojem je dijagnostifikovan rak, sa njim je bio svega 45 minuta. Nakon susreta sa ocem otišao je u hotel, jer njegov brat, princ Vilijam nije želeo ili mogao da dođe da se sa njim vidi.

Navodno nije dogovoreno da se Hari i Vilijam sretnu dok je vojvoda od Saseksa u Velikoj Britaniji. Britanski mediji spekulišu da bi zajednički prijatelj, Mark Dajer, koji je prinčevima bio mentor nakon pogibije princeze Dajane, mogao da "posluži kao tampon zona između braće".

Vilijam, čija supruga Kejt je nedavno operisana, navodno je fokusiran samo na njen oporavak, kao i na obaveze koje su mu nametnute pošto je njegov otac morao da se povuče sa javnih događaja zbog bolesti.

Foto: Tanjug AP/Dominic Lipinski

DailyMail prenosi da je Hari u ponedeljak uveče krenuo iz Los Anđelesa kako bi posetio bolesnog oca. Džip, u kojem je navodno bio Hari, snimljen je juče kako ulazi na imanje gde kralj boravi, a i kralj Čarls je juče prvi put viđen u javnosti otkako se saznalo da boluje od kancera.

Hari nije proveo noć u kraljevskoj kući, već je navodno otišao u neki od luksuznih hotela u engleskoj prestonici.

Pretpostavlja se da se Hari neće dugo zadržati u Londonu, već da će se ubrzo vratiti u Ameriku gde ga čekaju supruga Megan i njihovo dvoje dece, princ Arči (4) i princeza Lilibet (2).

Oni koji su bliski princu Hariju rekli su da je Hari bio spreman da sretne brata, ali da je glavni razlog njegovog dolaska u Britaniju susret sa ocem.

Foto: Tanjug AP/Jordan Pettitt/PA Wire

"Ako bi se otvorila prilika da vidi i princa od Velsa, vojvoda bi to rado prihvatio", rekao je neimenovani izvor.

Put vojvode od Saseksa dug 11 sati, pobudio je nadu da će njegov povratak u Britaniju biti iskorišćen da "zaleči rane" sa kraljem Čarlsom i priliku da razgovara sa Vilijamom sa kojim je navodno već duže vreme u svađi.

Hari jedva da je razgovarao sa svojim ocem od smrti kraljice Elizabete i navodi se da nije bilo kontakta kada je slavio svoj 39. rođendan.

Izvori iz palate rekli su da nema planova za sastanak između Harija i Vilijama dok je vojvoda od Saseksa u Londonu.

Očekuje se da se Vilijam koliko dana posveti svojim javnim dužnostima.