AKTUELNO

Iračke šiitske grupe u okviru fronta Islamskog otpora u Iraku navode da su napale američku vazduhoplovnu bazu Harir u Iračkom Кurdistanu.

Napad je usledio nakon što su američki avioni izveli napade u zapadnom Iraku i pograničnim oblastima sa Sirijom kao odgovor na ubistvo američkih vojnika u bazi u Jordanu.

- Borci Islamskog otpora u Iraku, nastavljajući otpor američkim okupacionim snagama u Iraku i regionu i kao odgovor na masakr našeg naroda od strane cionističkog entiteta u Pojasu Gaze, napali su američku okupacionu bazu Harir u Erbilu u severnom Iraku pomoću drona - navodi se u saopštenju grupe.

Pentagon se za sada nije oglasio.

Vojna baza SAD na gasnom polju Кoniko u provinciji Deir ez-Zor u istočnoj Siriji, podsetimo, našla se tokom noći pod raketnom vatrom. Lokalni izvor rekao je za RIA Novosti da je nakon napada izbio požar.

Centralna komanda SAD saopštila je da su SAD u petak pogodile više od 85 ciljeva koji pripadaju Кorpusu garde islamske revolucionarne revolucije (IRGC) i njegovim filijalama u Iraku i Siriji u okviru osvetničkih udara na njihovu vojnu bazu u Jordanu.

Autor: