AKTUELNO

Četrnaestogodišnja devojčica Ela Džouns iz Vašingtona, koja je nestala iz Maunt Vernona pre skoro mesec dana, pronađena je u Mičigenu u četvrtak.

Policija je uspela da uđe u trag osumnjičenom, identifikovanom samo kao Kit (30) tako što su istražili istoriju "ride share" servisa u toj oblasti pošto su saznali da je tinejdžerka možda otišla iz svog doma koristeći "ride share" vozilo, 5. januara, navodi Fox news.

Srećom, Maunt Vernon ima ograničene "ride share" opcije pa je policija uspela da locira vožnju koju je devojčica koristila. Kit je naručio vožnju za nju do svoje adrese u Saut Hejvenu u Mičigenu.

Devojčicini roditelji bili su presrećni kada im je javljeno da im je ćerka pronađena.

Kako navodi policija, osumnjičeni može da bude optužen za drugostepeno kidnapovanje jer je prevezao devojčicu preko državne granice.

Njena majka ispričala je ranije da je tinejdžerka komunicirala sa starijim muškarcem na društvenim mrežama, pre nego što je nestala iz svoje kuće 5. januara.

U Mičigenu, Kit Friksen, može da bude optužen za prvostepeni seksualni napad, neregistrovanje u registar seksualnih prestupnika, kao i za doprinos delinkvenciji sa decom.

Policija i dalje radi na slučaju.