AKTUELNO

Ogroman požar izbio je danas oko 14.20 sati po lokalnom vremenu u jednom četvorospratnom nedovršenom objektu u Liverpulu, a kako prenose svetski mediji, strahuje se da bi taj objekat mogao da se uruši. Vatrogasci su na licu mesta, a stanari iz okolnih zgrada su evakuisani.

Naime, na terenu se nalazi nekoliko vatrogasnih vozila, koja učestvuju u lokalizovanju požara, a kako prenose tamošnji mediji, iz zapaljenog objekta butki plamen, dok crni dim kulja na sve strane.

Više od 10 vatrogasnih ekipa na terenu

Desetak ekipa stiglo je na lice mesta u četvorospratni objekat u ulici Foks u 14.20 sati po lokalnom vremenu, a vatrogasno-spasilačka služba Merzisajda je rekla da zgrada "pokazuje znake urušavanja" i da se obližnji stanovnici evakuišu.

Dramatični snimci koji kruže društvenim mrežama pokazuju plamen koji izbija iz prozora.

U međuvremenu, vatrogasne ekipe su upozorile ljude da se drže dalje od lica mesta.

Policijski kordon je na mestu, a oblasti Evertona i Grejt Homer ulice su delimično blokirane, a saobraćaj preusmeren.

Na fotografijama se vidi dim kako se nadvija nad ovim delom grada. Vatra se može videti kilometrima unaokolo.

"Videli smo kako plamen postaje sve veći"

Skarlet Onil, stanarka zgrade koja se nalazi blizu objekta u kojem je izbio požar, morala je da bude evakuisana iz svog doma. Kako je objasnila za tamošmnje medije, ona i njen partner su primetili požar dok su bili u kuhinji.

- Pozvali smo vatrogasnu službu i videli smo da plamen postaje sve veći. Bilo je zabrinjavajuće pa smo odlučili da zgrabimo neke stvari i odemo jer se dim pojačavao i mogli ste da osetite toplotu koja dolazi iz vatre kroz ravne prozore - rekla je Skarlet za tamošnje medije.

"Krhotine stakla su svuda letele"

- Bilo je mnogo strašno i brzo. Mnogo je krhotina od stakla je letelo okolo. Svi smo morali da se evakuišemo i nađemo mesto gde ćemo prepavati, jer nije bilo bezbedno da ostanemo u zgrad - objasnila je.

Vatrogasna služba upozorila je stanovnike i preduzeća u blizini da zatvore prozore i vrata dok gase požar.

Autor: