AKTUELNO

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu, ministar odbrane Joav Galant i ministar ratnog kabineta Beni Ganc saopštili su danas, u zajedničkoj video izjavi, da će rat protiv Hamasa biti nastavljen punom snagom, uprkos jučerašnjoj pogibiji 24 izraelska vojnika.

- Klanjamo se sećanju na naše pale borce, a ipak ni na trenutak ne prestajemo da težimo zacrtanom cilju – ostvarenju potpune pobede. Zajedno ćemo se boriti i zajedno ćemo pobediti - rekao je Netanjahu uoči sastanka u Ramat Korazimu sa čelnicima opština na severu Izraela, prenosi Tajms of Izrael.

Galant je rekao da Izrael nastavlja da ispunjava zadatke i radi sve drugo što je potrebno u ovom trenutku.

- Naše snage deluju duboko na neprijateljskoj teritoriji, u Kan Junisu. Borci iz sastava 7. padobranske brigade iz Givatija dejstvuju preko celog južnog regiona - rekao je Galant i dodao da Izrael pazi na sve što se dešava na severu odakle "Hezbolah nastavlja da provocira".

Prema njegvim rečima, Izrael ne želi rat, ali je spreman i pripravan za svaku situaciju koja bi mogla da se razvije na severu.

- Jutros su naša srca ostala slomljena pred palim borcima i njihovim porodicama. Svim srcem ostajemo na važnom zadatku za koji su oni pali i koji je ostavljen nama da ga ispunimo do kraja i obezbedimo bezbednost Izraela, bezbednost naše dece i naše budućnosti na ovom mestu - rekao je ministar ratnog kabineta Izraela Beni Ganc.