AKTUELNO

Treba graditi dobre odnose sa ljudima koji imaju moćno nuklearno oružje, istakao je bivši američki predsednik Donald Tramp.

Bivši predsednik SAD Donald Tramp ističe da ima dobre odnose sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a da je mađarski premijer Viktor Orban pametan dečko.

"Slagao sam se sa Putinom. Dobro je slagati se sa ljudima poput Putina. Vodio sam razgovore i sa predsednikom Si Đinpingom, imamo prelepe odnose", izjavio je Tramp u intervjuu sa novinarom Šonu Henitiju na kanalu "Foks njuz".

Slagao se i sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, a da nije i da je pobedila Hilari Klinton na izborima za predsednika SAD, naglasio je, Amerika bi bila u nuklearnom rat sa Severnom Korejom.

"Treba graditi dobre odnose sa onima koji imaju moćno nuklearno oružje", zaključio je Tramp.

Pritom, pohvalio je Orbana, podsetivši da je mađarski premijer predložio povratak Trampa. "Pametan momak, briljantan momak, veoma ga poštujem", dodao je Tramp.

Pored toga, Tramp je istakao da su ga se "svi plašili i poštovali".

Bivši američki predsednik često daje pozitivne izjave o Putinu. Prošle nedelje, u razgovoru za "Fok njuz", Tramp je opisao ruskog lidera kao "veoma pametnog i veoma promućurnog" političara i priznao da američki mediji mrze kada on pozitivno govori o Putinu.