AKTUELNO

Ukrajinski dron digao je u vazduh veliko skladište nafte u ruskoj Brjanskoj oblasti!

Guverner ruskog regiona Aleksandar Bogomaz navodi na svom Telegram kanalu da je dron bacio projektil na skladište nafte potisnut ruskim sistemom protivvazdušne odbrane.

- Bespilotna letelica tipa aviona potisnuta je opremom za elektronsko ratovanje Ministarstva odbrane Rusije. Кada je vazdušni cilj uništen municija je bačena na teritoriju skladišta nafte u Кlincovsku - navodi Bogomaz dok lokalni mediji prenose da prema preliminarnim informacijama niko nije povređen.

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama vidi se veliki požar i zastrašujući oblak dima. Na terenu je 13 vatrogasnih ekipa koje pokušavaju da obuzdaju požar.

Vojni blogeri podsećaju da se skladište već našlo na meti u maju 2022. godine.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su sistemi protivvazdušne odbrane u petak ujutru uništili ukrajinski dron tipa avion iznad regiona Brjanska.

Ukrajinske oružane snage, podsetimo, granatiraju ruske pogranične teritorije i izvode udare bespilotnim letelicama. Tako su u sredu dve taktičke rakete Točka-U uništene na nebu iznad Brjanske oblasti nakon čega su presretnuta tri ukrajinska drona.

Region je na nivou žute terorističke uzbune.

To podrazumeva jačanje rada organa za sprovođenje zakona, vršenje pretresa na železničkim stanicama i na mestima gde je velika gužva, stavljanje medicinskih organizacija u stanje visoke pripravnosti i jačanje bezbednosti strateških objekata.

Autor: