AKTUELNO

Vlasnik jednog kafića u Australiji, Edrijan Dalost našao se na udaru kritika javnosti nakon što je iz svog lokala izbacio porodicu s dvoje male dece.

Majka, Laura Edvards, progovorila je o incidentu u videu na društvenim mrežama, zbog čega su mnogi stali na njenu stranu, pa se o celom incidentu oglasio i gospodin Dalost.

"To nije bio izliv besa ili slom. Mom detetu je samo trebalo da se pomogne da se nosi sa sopstvenim emocijama u tom trenutku", objavila je Edvards na svom Fejsbuku nakon incidenta.

Nakon podeljenih reakcija na društvenim mrežama, Dalost je branio svoju odluku gde je objasnio da je ovo prvi put u osam i po godina vođenja lokala da je nekoga morao da zamoli da napusti kafić.

"Deca u uzrastu od dve i tri godine pobesnela su se jer su im roditelji rekli da moraju da dele sladoled. Starije dete počelo je da skida ukrase s jelke i stvari baca na pod, među kojima je bila i čelična flašica. Čudim se da pločice nisu pukle. To je trajalo dobrih 15 minuta, a onda sam se umešao i zamolio ih da idu", rekao je on.

A onda dodao:

"Intervenisao sam samo zato što su deca uništavala prostor i ometala druge goste".

Ljudi na kraju ipak stali na njegovu stranu

Porodica je ispočetka odbijala da napusti kafić, pa im je Edrijan rekao da će, ukoliko ostanu pozvati policiju.

Nakon što je izneo svoju stranu priče, mnogi su ipak stali na njegovu stranu.

"Bravo za vlasnika, ja bih učinio isto. Njegova je dužnost da osigura da je svim gostima prijatno. Imam decu i kad su bila mala, ako su se ponašala kao derišta, spakovao bih se i sam otišao", komentarisao je jedan roditelj.

Autor: