AKTUELNO

Kada je prišla supermarketu saznala je da je njena drugarica ubijena svega 15 minuta ranije

Ajsel I. (38) iz Bugarske, koju je u ponedeljak brutalno ubio bivši dečko u supermarketu u Nemačkoj naočigled brojnih kupaca, kobnog dana je planirala da izađe ranije sa posla, te se sa drugaricom se dogovorila da je pokupi.

"Dan ranije smo se videle u pekari. Rekla mi je da ga se boji. U ponedeljak je trebalo da radi do 21 sat, ali je htela da izađe ranije, oko 19.45. Ja sam u 19.30 stigla po nju i videla svuda policiju, tada sam saznala da ju je 15 minuta ranije ubio", ispričala je drugarica ubijene kasirke za nemačke medije.

Nakon što je bivšoj devojci presudio, ubica je upucao sebe, dok su kupci u panici pokušavali da napuste poznati supermarket u Mafelden-Valdorfu.

Prijatelji i porodica ubijene otkrivaju da je sa Ajsel sa ubicom, koji je takođe iz Bugarske, bila oko godinu i po dana u vezi, te da su živeli zajedno. Raskinuli su pre šest meseci, jer je bilo problema u vezi, a i on se navodno odselio u drugi grad. Međutim, od tad ju je stalno proganjao, a u poslednje vreme je navodno živeo u motelu u Valdorfu.

Postoje indicije i da ga je Ajsel ranije prijavljivala zbog nasilja. Prema navodima tužilaštva, prijava je podneta u februaru prošle godine, ali do tragedije dve strane nisu bile saslušane. Postoje indicije i da je ubici bio zabranjen prilaz žrtvi, ali se sve to još proverava, naveli su iz tužilaštva.

Prijatelji tvrde da ju je 15. februara prošle godine napao u jednoj prodavnici, te da je Ajsel unajmila i advokata.

Krenuli da pričaju, pa je upucao u glavu

Kobnog ponedeljka ubica je ušao u poznati supermarket gde je žrtva radila kao kasirka. Kada je ušao u prodavnicu, ona je bila kod kase i pakovala robu na police.

On joj je prišao i počeli su da razgovaraju, ali je posle nekoliko minuta izvukao pištolj i ispalio hice u nju. Jedan metak pogodio je Ajsel u glavu.

Policija je prilikom uviđaja pronašla četiri čaure, a tela su poslata na obdukciju kako bi bilo utvrđeno koliko je tačno hitaca ispaljeno u nesrećnu ženu.

Autor: