AKTUELNO

Mlada iz Meksika provela je dan venčanja sa lisicama na rukama nakon što je zajedno sa budućim mužem optužena za masovnu šemu iznude koja uključuje narko-kartele.

Mlada, identifikovana kao Nensi N., uhapšena je 22. decembra uoči venčanja sa Klementom H. On je takođe poznat pod nadimkom "Raton", što znači miš.

Nensi nije stigla ni do crkve nakon što su policajci upali na ceremoniju.

Uhapšena je dok je izlazila iz vozila kako bi ušla u crkvu, prema lokalnim medijima.

Tužioci su objavili video i fotografije na društvenim mrežama, uključujući fotografije na kojima se vidi Nensi N. u venčanici i sa lisicama, okružena policijom.

Foto: Foto: X/@FiscaliaEdomex

Pored mlade i mladoženje, još šestorica muškaraca uhapšena su istog dana zbog optužbi da su izvršili pritisak na trgovce piletinom u blizini Meksiko Sitija do te mere da su oteli četiri zaposlena u živinarnici u obližnjoj Toluci.

Mnogi od članova su imali nadimke, a tužioci su identifikovali njihovu ulogu u zaveri za iznudu.

Jedan od muškaraca koje je privela policija, identifikovan kao Santjago N, navodno je vozio "kamion tipa Eksplorer" kojim je prevozio žrtve otmice.

Foto: Foto: X/@FiscaliaEdomex

Čovek sa nadimkom "Pile" identifikovan kao Misael N. "kontrolisao je aktivnosti iznude" u toj oblasti.

Veruje se da su osumnjičeni povezani sa narko-kartelom poznatim kao La Familia Michoacana koji je optužen za ubistvo desetak ljudi dronom u južnom Meksiku ranije u januaru.

Tužioci veruju da se bore protiv rivalskih bandi kako bi kontrolisali to područje.

Policija nastavlja sa istragom.