AKTUELNO

Grčka policija uhapsila je ženu pod pseudonimom "Lorela" (31) zbog učestvovanja u lancu prostitucije. Ona je osumnjičena da je prilazila maloletnicama i obećavala im velike honorare ukoliko imaju seks sa bogatim muškarcima, koji bi dobro platili da spavaju sa devojčicama.

Njena glavna žrtva bila je 15-godišnja devojčica, kojoj je navodno prišla prijateljski 2022. godine.

"Lorela" je imala glavni cilj da je uz pomoć novca kao mamca gurne u prostituciju, obećavajući da će sama pronaći dobrostojeće muškarce.

U okviru istrage ukupno je uhapšeno troje ljudi, od kojih dvoje svodnika i jedna mušterija, dok je još šestoro ljudi obuhvaćeno istragom, prenose grčki mediji.

Druga osoba koja je uhapšena jeste 34-godišnji muškarac, inače "Lorelin" prijatelj.

Tridesetčetvorogodišnjak je od sredine aprila 2023. godine stupio u kontakt sa maloletnicom i tada njenom 17-godišnjom prijateljicom, predlažući im da im olakša traženje bogatih "klijenata za plaćene seksualne susrete".

Foto: Facebook.com/privatna arhiva

On ih je navodno slikao u donjem vešu, objavio je fotografije na sajtu preko kojeg je najmanje 10 sastanaka ugovoreno i do njih je došlo u hotelima u centru Atine.

Za ovaj konkretan slučaj uhapšen je i drugi muškarac koji se tereti da je bio među "klijentima" koji su silovali maloletne devojčice. Ovaj 55-godišnjak je optužen da je imao seks sa dve maloletnice u svom domu u Koridalosu između jula i avgusta 2023. godine, plativši im po 100 evra.

Takođe, kako u istom periodu, tako i u ranijem vremenu, izvršio je slična dela sa predmetnim maloletnicima, kako zajedno sa njima tako i sa svakom od njih posebno u različito vreme. Treba napomenuti da je u pretresima u kućama pronađeno i oduzeto više digitalnih dokumenata, kao i vazdušni pištolj.

Policija je saopštila da su u četvrtak, 11. januara, u različitim delovima Atike uhapšene tri osobe, po relevantnim poternicama, zbog umešanosti u slučaj seksualne eksploatacije maloletnika.