AKTUELNO

"Nisam umešan u ubistvo, nisam znao ništa. Bio sam kod kuće i spavao sam", rekao je osumnjičeni muž

Trudnu Albanku Džordžiju (41) iz Soluna ubio je 39-godišnji muž sa kojim je nesrećna žena očekivala prinovu, a saučesnik u zločinu mu je bio blizak prijatelj (34).

Prema prvim informacijama, žena je zadobila povrede grlića materice, a zatim i nekontrolisano krvarenje. Bila je vezana lisicama sa trakom preko usta, a na telu je imala tri uboda kuhinjskim nožem. Kasnije je ženino beživotno telo pronađeno u šumi na nepristupačnom delu.

Osumnjičeni muž negirao je svoju umešanost u ubistvo koje se dogodilo u novogodišnjoj noći i tvrdio je da nije znao da mu je supruga ubijena, ali je kasnije pronađen njegov otisak koji ga vezuje za svirep zločin.

"Nisam umešan u ubistvo, nisam znao ništa. Bio sam kod kuće i spavao sam. Očigledno je sve uradio moj prijatelj pošto je on ukazao na mesto zločina i gde se nalazi njeno telo", izjavio je muškarac.

Žena je bila trudna, a iz prethodnog braka je imala 13-godišnju devojčicu.

Drugooptuženi, 34-godišnji muškarac, izjavio je da nije imao za cilj da ubije ženu, već da je te noći želeo samo da je opljačka.

"Nije imao nikakvu ciljanu nameru i motiv, a kamoli ubistvenu", rekao je advokat osumnjičenog muškarca.

Advokat je naveo da je njegov klijent, 34-godišnji muškarac učestvovao u imobilizaciji žene, a da je nakon toga ona ostala sama sa mužem. Kasnije, kada se sreo sa prijateljem, on mu je saopštio da je Albanka mrtva.

Osumnjičeni 34-godišnji muškarac priznao je da je bio saučesnik i da je mrtvo telo žrtve odneo do šume blizu Soluna.

"Počelo je sve sa uveravanjem da ženi neće biti ništa, a nakon što ju je prvooptuženi, odnosno, muž ubio, saučesnik je hteo da ode da se preda u policiji, međutim, on mu nije dao", dodao je advokat.

Kako javljaju lokalni mediji, muž je od ranije bio poznat po nasilju nad bivšom suprugom, ali nije bio osuđivan. Do sada je protiv njega bilo podneto 45 prijava za nasilje, neke su čak bile i za silovanje. Navodno, u kriminalnom dosijeu imao je samo kazne vezane za narkotike.

Nakon što mu je partnerka pokazala da njena majka ima "štek" od 8.000 evra, on je pokušao da joj uzme ključeve od kuće, međutim, žena se opirala na šta je on odgovorio silom i izbo je kuhinjskim nožem u čemu mu je pomogao 34-godišnji prijatelj.

Autor: