AKTUELNO

Kandidat za predsednika SAD Robert Kenedi Mlađi bio je jednom gost u kući seksualnog predatora Džefrija Epstajna, navodi se u dokumentima koja američki sud objavio prošle nedelje.

Huan Alesi, koji je radio kao upravnik Epstajnove vile u Palm Biču, na Floridi, naveo je u izjavi da su kuću posetili Kenedi Mlađi, Donald Tramp, princ Endrju i neimenovani dobitnik Nobelove nagrade, prenosi "Independent".

Poseta Epstajnovoj vili ne mora nužno da ukazuje na to da su posetioci počinili bilo kakvo krivično delo, napominje list.

Foto: Tanjug AP/Uma Sanghvi/Palm Beach Post via AP, File

Portparolka Kenedija Mlađeg rekla je za "Daily Beast" da taj američki političar nije bio "gost" u kući, već da ju je posetio tokom uskršnjeg putovanja.

"Kada su sleteli na Floridu, Epstajn je poslao limuzinu po porodicu Kenedi na aerodromu u Vest Palm Biču kojom su gospodin Kenedi, njegova žena i njihova deca odvezeni do Epstajnove kuće gde su kratko sačekali drugi automobil koji ih je pokupio i odvezao do kuće Kenedijeve majke", rekla je portparolka.

Ona je istakla da se to dogodilo pre oko 30 godina, "davno pre nego što je kriminalno ponašanje gospodina Epstajna postalo poznato javnosti".

Kenedi Mlađi je ranije priznao da je sa svojom porodicom leteo Epstajnovim privatnim avionom dva puta tokom 1990-ih godina.