AKTUELNO

Američki predsednik Džozef Bajden čestitao je Božić svim hrišćanima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru, rekavši da se pridružuje molitvama za mir.

- (Prva dama) Džil i ja želimo blagosloven Božić pravoslavnim hrišćanima u Sjedinjenim Američkim Državama i širom sveta. Tokom ovog svetog perioda, sećamo se čuda rođenja Isusa Hrista i preobražene ljubavi koju je On doneo našem svetu, navodi se u pisanoj izjavi Bajdena koju je objavila pres služba Bele kuće.

Bajden je naveo da je svako ljudsko biće stvoreno po božjem liku i zaslužuje da se prema njemu postupa sa dostojanstvom.

- Ove godine držimo blizu srca mnoge pravoslavne hrišćanske zajednice u ratom zahvaćenim regionima naše zemaljske kugle, poručio je Bajden.

On je izrazio žaljenje za svakim izgubljenim nevinim životom i najavio nastavak borbe "protiv progona i diskriminacije bilo koje grupe zbog toga ko su, u šta veruju ili kako praktikuju svoju veru", dodaje se u poruci.

- Zahvalni smo za neprocenjiv doprinos koji pravoslavna hrišćanska zajednica daje našoj zemlji i narodima širom sveta i zajedno se molimo za mir u narednoj godini, poručio je američki predsednik.

Autor: