AKTUELNO

Izlazne ankete za predsedničke izbore na Kipru pokazuju da vođstvo ima aktuelni predsednik Nikos Anastasijades, ali da nije uspeo da obezbedi većinu pa će morati u drugi krug koji je planiran za 4. februar.

Kako javlja Rojters, prema izlaznoj anketi koju je sprovela agencija CyBC, Anastasijades ima vođstvo od 38 do 42 odsto osvojenih glasova, a odmah iza njega je nezavisni kandidat levice Stavros Malas, kandidat kog je podržala komunistička Napredna stranka radnog naroda (AKEL), koji je okupio između 27 i 31 odsto glasova, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug

Nikolas Papadopulus, lider Demokratske partije desnog centra (DIKO) i bogati potomak pokojnog bivšeg kiparskog predsednika Tasosa Papadopulosa, prema anketi, odneo je između 21,5 i 24,5 odsto glasova, a anketa je rađena na uzorku od 80 odsto glasova.

Drugi kandidati za predsednika Jorgos Lilikas, bivši ministar spoljnih poslova, i Hristos Hristu, lider krajnje desničarske ELAM partije, poprilično za njima zaostaju u anketama.

Anastasijades, koji se kandidovao za drugi i, kako je rekao, poslednji predsednički mandat, predstavlja političku "staru gardu".

#Izbori

#Kipar

#anketa

'