AKTUELNO

On je osudio predrasude, netrpeljivost i podele u svakom obliku.

Kako je poručio novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp tokom svoje "turneje zahvalnosti", SAD će prestati sa pokušajima da ruše vlade širom svetu i sarađivaće sa drugim zemljama koje se bore protiv terorizma. On je obećao početak "nove ere mira".

- Uništićemo Islamsku državu. Istovremeno, vodićemo se novom spoljnom politikom, koja konačno uči na greškama iz prošlosti. Prestaćemo da nastojimo da zbacujemo režime i vlade - rekao je Tramp u Sinsinatiju, prenosi Vašington Ekzemajner (Washington Examiner).

On je naglasio da će SAD sarađivati sa svakom zemljom koja je zainteresovana da uništi takozvanu Islamsku državu, preneo je Tass.

- Sarađivaćemo sa svakom zemljom, koja je voljna da nam se pridruži u nastojaju da porazimo Islamsku državu i radikalni islamski terorizam - rekao je Tramp.

Novoizabrani predsednik SAD obećao je da će "izlečiti duboke rane Amerike" navodeći da ta zemlja nema drugog izbora nego da se ujedini i odbaci netrpeljivosti, navodi AFP.

- Mi smo veoma podeljena nacija, ali nećemo biti podeljeni dugo. Mi ćemo pronaći zajednički jezik i uradićemo posao kako treba - rekao je Tramp pred više hiljada pristalica u areni u Sinsinatiju.

Tramp je u četvrtak krenuo na, kako ju je nazvao, " turneju zahvalnosti" u okviru koje je prvo posetio Indijanu, a potom održao govor na skupu u Sinsinatiju, u Ohaju.

I. P.

#Donald Tramp

#Islamska država

#SAD

'