AKTUELNO

Izgleda da Priština i njeni pokrovitelji imaju šta da kriju, rekla je danas portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova komentarišući istragu o ubistvu Olivera Ivanovića.

Prema Zaharovoj, rezultati istrage o ubistvu Ivanovića nisu vidljivi, a "zahtevi Beograda za sprovođenje zajedničkog rada se ignorišu", preneo je Sputnjik.

Takođe, "iznenađuje ovako uzdržan stav Misije EU u oblasti vladavine prava". - Rukovodstvo Misije se zapravo samo povuklo iz istrage i stiče se utisak da ga je jednostavno u celini predalo u ruke kosovske policije - rekla je Zaharova.

Zaharova je ukazala na odsustvo "kljucne uloge Evropske unije na Balkanu", istakavši da ruska strana podržava zahteve Srbije "da uključi srpske nadležne organe i policijske strukture u sprovođenje istražnih radnji".

- To (ubistvo Ivanovića) predstavlja izuzetno ozbiljan incident, koji podriva svet i bezbednost u regionu, prepun potresa na Balkanu u celini - rekla je Zaharova.

Postavlja se pitanje šta se dogodilo sa "kljucnom ulogom Evropske unije" na Balkanu, o kojoj briselske birokrate već godinama govore, dodala je Zaharova.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici.

#Marija Zaharova

#Oliver Ivanović

#Priština

'