AKTUELNO

U Gazi je zavladalo zlo, došli su šejtani u vidu Hamasa i posejali zlo, a jedno zlo uvek rađa novo, rekao je za Novo jutro TV PINK bivši načelnik beogradskog Centra za uzbunjivanje i obaveštavanje Avram Izrael.

- Kada topovi i tenkovi progovore, onda nema dobrobiti i nema sreće – rekao je Izrael.

Kako kaže, kada uđete negde u rat i kada krenete, onda ste svesni onoga što sledi.

- Naravno da slike porušene Gaze, dečice i ljudi koji idu su strašne slike. Jedan gest Hamasa da se oslobode taoci, prekinuo bi sukob u sekundi. Siguran sam da bi Hanuka praznik obasjao i te taoce u svojim domovima i omogućio predah i mir i stanovnicima Gaze – rekao je Izrael.

Kako kaže, to bi trebalo da bude cilj i Hamasa i arapskog sveta.

Dodaje da treba razmišljati šta će se dogoditi posle završetka sukoba.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo će biti na neki način i oslobodilački rat za palestinski narod koji bi mogao da smogne snage za formiranje svoje samouprave – rekao je Izrael.

Muftija mačvansko - podrinjski - Mehmedalija ef. Veli, rekao je da je teško razumeti i shvatiti sve trenutke koji se dešavaju tamo na prostoru gde su božji poslanici dolazili, tamo gde je Svevišnji slao svoje objave.

- U tom prostoru koji je i hrišćanski i islamski i jevreski. Tamo gde Hamas ratuje protiv naroda, da li svoga ili jevrejskoga. Tamo gde je Hamas u odbrambenoj liniji i gde se čuva od onih koji napadaju već jako dugo godina, Božja je volja to da se susreću sa jednom teskobom koja definitivno neće doneti dobra nikome, posebno maloj deci – rekao je Muftija.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, najbolnije je i svima nama skida osmeh sa lica, to što je tako veliki broj žrtava, posebno dece.

- Stalno razmišljamo kako možemo da pomognemo tom narodu. Zadovoljstvo je kada čujete nekoga ko razmišlja pozitivno, iako ima i onih koji negativno razmišljaju – rekao je Muftija.

Kako kaže, mi kao narod i kao rasa imamo samo jednog neprijatelja, a to je, kako dodaje, đavo.

Autor: