AKTUELNO

Komentarišući rat u Izraelu, i borbe koje se vode već 45 dana, advokat Milan Đukić rekao je za Novo jutro TV PINK da smo ušli u jednu regresiju i užasne sukobe.

Komentarišući rat u Izraelu, i borbe koje se vode već 45 dana, Đukić je rekao da smo ušli u jednu regresiju i užasne sukobe.

Dodaje da Izrael nije bio blag prema teritorijama na kojima su Palestinci, pokušavaju da ih zatvore, nisu povukli ono što su doseljenici sa teritorija koje oni nazivaju okupranim, pa smo tako, kako kaže, ušli u regres.

- Pa smo tako, kao što se to inače dešava, umesto umerenog Fataha, u Gazi dobili Hamas, koji je u velikom broju zemalja okarakterisan kao teroristička organizacija, i bilo je jasno da će u jednom momentu ili ciklično da se dešavaju ovakve stvari - rekao je Đukić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, ovo što se sada dešava je nezabeleženo u istoriji, prema obimu razaranja i žrtvama.

- Sada deluje da na horizontu nema mira, imamo sa jedne strane ekstremnu organizaciju, a sa druge desničarsku vladu, koja ima neke svoje ciljeve - rekao je Đukić.

Pukovnik u penziji prof. dr Velibor Stević, rekao je da je ovo što sada radi Izrael jeste nepisano pravilo koje se primenjuje.

- Ovo ne znam da li je istorija zapamtila ovo što se sada tamo dešava - rekao je Stević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, kako je Hamas mogao da uđe tako u Izrael. Dodaje da je sve ovo dobra režija, da je sve urađeno kako bi se ostvarili neki drugi politički ciljevi.

- Sveti više ne prihvata propagandu Izraela - rekao je Stević.

General u penziji Vinko Pandurević, rekao je da ovaj sukob traje decenijama, dodaje da je Izrael došao u poziciju da mora da zaštiti svoj narod i svoje ljude ma gde oni živeli.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo što se sada zbiva, kako god mi to posmatrali, ne može se jedan zločin pravdati drugim zločinom. Inače, tu postoje dva naroda koja pretenduju na jednu teritoriju i njihovi interesi isključivi - rekao je Pandurević.

Kako kaže, ovo što se desilo 7. oktobra totalno je pomračilo um Izraelu. Dodaje da takođe smatra da su znali da će se ovo dogoditi, i odlučili su da ga sada totalno poraze i očiste Gazu skroz.

- Mir će doći kada ta teritorija bude očišćena potpuno - rekao je Pandurević.

Autor: