AKTUELNO

Otac male Laure (5), koja je poginula u Torinu kada je vojni avion pao na automobil u kojem je bila sa porodicom, u glavi je hiljadu puta ponovio strašnu scenu i pitao se šta je mogao da uradi drugačije kako bi spasio ćerkin život.

Paolo Origljaso (49) rekao je bolničarima nakon nesreće da je čuo udarac.

"Laura je ostala zaglavljena u kolima, nisam mogao da je izvučem", rekao je otac bolničarima.

Ponavljao je kako nije mogao da je odveže, i da se trudio do samog kraja.

Otada se pita šta je mogao da uradi drugačije kako bi spasio ćerkin život.

"Gde sam pogrešio? Nisam uspeo da spasim moju malu devojčicu, šta sam mogao drugačije da uradim?", pita se neutešni otac.

Paolo je otpušten iz bolnice u Torinu, dok će njegova žena ostati još par dana na posmatranju.

Laurin brat je zadobio opekotine na skoro 30 posto tela. Odmah po dolasku smešten je na odeljenje intenzivne nege, dok stručnjaci pomažu porodici koja je doživela tragediju.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu nakon incidenta koji se dogodio u subotu popodne u San Frančesku al Kampu, u blizini aerodroma.

Istraga će morati da utvrdi uzroke nesreće i otkrije da li ju je izazvalo jato ptica, kako se prvobitno pretpostavljalo.

Pilot je otpušten iz bolnice ali ne može da se pomiri sa smrću devojčice.

"Duboko sam potrešen onim što se desilo, ne mogu da prestanem da mislim na malu Lauru", rekao je pilot Oskar Del Oro, koji je bio u avionu koji se srušio na porodični automobil.

Kako prenose mediji, pilot je u trenucima pre udara pokušao da pozicionira avion tako da izbegne kuće.

"Držao sam se koliko sam mogao, a onda sam morao da iskočim inače bih srušio avion", rekao je on, prenosi La Stampa.

Da podsetimo, italijanski vojni avion srušio se tokom vežbi u Torinu u subotu popodne, pao je na automobil i usmrtio petogodišnju devojčicu.

On je uspeo da se katapultira, a avion je pao na sam kraj piste.

Automobil u kom je bila četvoročlana porodica se prevrnuo nakon eksplozije. Roditelji su uspeli da izvuku starijeg sina na sigurno, ali dok su pokušavali da spasu devojčicu, automobil se zapalio i nisu mogli ništa da učine.

Autor: