AKTUELNO

Na morskom dnu kod obale Aljaske pronađeno je nešto što čudno izgleda i zlatne je boje, a morski biolozi sumnjaju da bi moglo da se radi o jajetu nepoznate vrste životinja.

Britanski Dejli telegraf navodi da je svetlucavi predmet, koji deluje kao da je probušen sa jedne strane odakle se možda neko stvorenje izleglo, otkrio tim za dubokomorska istraživanja američke Nacionalne administracije za okeane i atmosferu (NOAA).

- Nešto je pokušalo da uđe unutra... ili dsa izađe - čuje se naučnik na snimku NOAA koji sa broda kontroliše podmornicu na daljinsko upravljanje.


Ona je zaronila na oko 3,2 kilometra uspod morske površine u blizini ugašenog vulkana.

- Samo se nadam da kada ga čačnemo, to nešto neće rešiti da izađe napolje. Ovo je kao početak horor filma - čuje se glas drugog morskog biologa.

Tim je daljinskom komandom izbacio iz podmornice robotsku ruku koja je prodrmala "jaje" i skinula ga sa stene, pre nego što ga usisala kako bi ga naučnici proučavali na površini.


Iako su naučnici na osnovu snimka očekivali da njegova opna bude želatinozna kao kod jaja ajkula, površina ovog "jajeta" bila je poput kože ili svile, a sada se sprovode DNK testovi kako bi se otkrilo o čemu se radi.

NOAA navodi da je najverovatnije reč o opni jajeta.

Autor: