AKTUELNO

Neka sela ostala su bez struje, oluja je srušila drveća, a građani su pozvani da ne izlaze napolje bez preke potrebe.

Region Magnezija i Sporadi u Grčkoj u centru su lošeg vremena "Danijel" poslednjih nekoliko sati, a prvi problemi zabeleženi su u Volosu, u selima Peliona i periferiji Tesalija.

U Volosu je obustavljen saobraćaj na obilaznici, dok su vozila zaglavljena na visini Pantesalikosa i vatrogasne ekipe pokušavaju da oslobode vozače. Problema ima i u bolnici u Volosu jer je voda ušla u jednu prostoriju.

Haotičnu situaciju možda najbolje opisuje snimak gradonačelnika Volosa, koje je izašao iz gradske skupštine i pitao vozače zaglavljene u poplavljenim ulicama "gde su pošli".

"Gde ste krenuli? Ovo što se dešava je ludost! Rekli smo 100 puta, molim vas da se ne krećete. Gde ste pošli? Govorimo vam od juče, reke će se izliti, da li znate da voda dolazi? Idite kućama", rekao je u snimku objavljenom na Fejsbuku gradonačelnik Ahileja Beosa.

Neka sela ostala su bez struje, oluja je srušila drveća, a građani su pozvani da ne izlaze napolje bez preke potrebe.

Grčki mediji pišu da je tokom noći sevala munja više puta, dok je u ranim jutarnjim satima jak vetar zahvatio opštinu Agija i obale Larise, što je dovelo do nestanka struje u mnogim selima u okolini.

U Volosu su danas zatvorene sve javne službe, zaposleni su ostali kod kuće, dok su i škole obustavile nastavu.

Problemi i na Skijatosu

Poplave su napravile probleme i na grčkom ostrvu Skijatos.

Prema rečima gradonačelnika, putevi su zatvoreni, on je zamolio stanovnike da ostanu kod svojih kuća i podneo je zahtev za proglašenje vanrednog stanja u opštini.

Autor: