AKTUELNO

Za njim je raspisana poternica, tereti se za pokušaj ubistva Nemačka policija

Nemačka policija intenzivno traga za muškarcem (40) koji “govori ruski”, a koji je s mosta bacio 10-godišnjeg ukrajinskog dečaka “jer je govorio ukrajinski“.

Prema policijskom izveštaju koje prenosi frankfurtski portal Fenix-magazin, napadnuti dečak se u subotu igrao s još nekoliko ukrajinske dece na mostu iznad Muhlenkanala u Einbecku u Južnoj Saskoj. Prišao im je muškarac u 40-ima i obratio im se na ruskom jeziku.

Prigovarao im je što govore ukrajinski, a njihovu zemlju je optužio za izazivanje rata, tvrde deca.

Nepoznati muškarac je, prema nepotvrđenim informacijama, najpre "povukao jednu devojčicu za kosu", a potom je "zgrabio 10-godišnjeg dečaka i bacio ga preko ograde mosta u kanal".

"Dečak je udario u metalne nosače ispod ograde mosta, pri čemu je zadobio ozlede glave i levog stopala", rekao je zamenik tužioca dodajući kako je dečak odveden u bolnicu iz koje je kasnije pušten.

Napadač je pobegao, a eca su napad dojavila svojim roditeljima koji su odmah nazvali policiju.

Nemačka policija je raspisala poternicu kako bi pronašla osumnjičenog, a Državno tužiteljstvo u Gotingenu je pokrenulo istragu "zbog pokušaja ubistva iz nehata". Državni advokat je napad ocenio politički motivisanim.

Autor: