AKTUELNO

Bivši svetski prvak u boksu Majk Tajson (51) najavio je da će otvariti plantaže sa marihuanom, nakon što je u Kaliforniji dozvoljena prodaja marihuane za rekreativne svrhe.

Tajson će, kako prenosi HINA, zajedno sa dvojicom partnera zasaditi marihuanu na 40 hektara velikoj plantaži 60 kilometara jugozapadno od Nacionalnog parka Gluva dolina (Death Valley), na kojoj će vršiti i istraživanja rezultata medicinske marihuane.

Novim kalifornijskim zakonom, izglasanim na referendumu 2016., osobama starijim od 21 godine dopušteno je legalno posedovanje, transportovanje, nabavka, potrošnja i distribucija do 28,5 grama marihuane.

Foto: Tanjug

Zakon predviđa i da odrasle osobe smeju da uzgajaju šest biljaka marihuane po domaćinstvu, pod uslovom da one ne budu izložene na javnom mestu, a u javnosti nije dozvoljena konzumacija.

Kalifornije je sedma američka država u kojoj je zakonom dopušteno korišćenje marihuane u rekretivne svrhe, a pre nje to su učinile Aljsaka, Kolorado, Oregon, Viskonsin, Masačusets i Vašington.

Pročitajte još: SAD: I dalje rekordne hladnoće, osmoro mrtvih! (VIDEO)

#Majk Tajson

#Marihuana

#Posao

'