AKTUELNO

Dve devojčice od 14 i 15 godina koje je juče odnela morska struja spasene su kod mosta Rio Antiro u blizini Patre u Grčkoj!

Ovo nije prvi put da morska struja odnese turiste, ali se ovog puta srećom sve dobro završilo.

- Spašavanje dve devojčice od 14 i 15 godina kod mosta Rio Antirio u blizini Patre koje su morske struje odnele daleko od obale i nisu mogle da se vrate. Više kupača je pokušalo da stigne do njih, ali su i oni postali deo spasavanja. Trajekti i gliser uspešno su odradili posao - navodi se u jednoj objavi na društvenim mrežama u grupi "Grčka Info".

Takođe priloženi su i video-snimci akcije spasavanja.

Mnogi korisnici naveli su da treba biti oprezan.

- Opet na toj plaži. Tu su jake struje - navodi se u jednom od komentara.

Pojedini su se pitali i da li je ta plaža adekvatno obeležena da postoji opasnost.

- Hvala Bogu dragom. Imala sam ove godine slično iskustvo. Dok sam ležala na dušeku za par minuta me struja odvukla daleko od obale. Po mene je došao čovek iz istog hotela gde smo bili smešteni i hvala mu na tome - podelila je svoje iskustvo jedna članica ove grupe.

Jedan korisnik dodao je da se prirode treba bojati.

- Pre dve godine struje su povukle jednu devojvoču sa koturom. Spasao je brod - dodaje se u komentarima.

Podsetimo, trogodišnju devojčicu je morska struja pre dve godine odnela kilometrima daleko od obale, a spasla ju je posada trajekta.

Ista situacija dogodila krajem juna u Haniotiju kada je vetar dvogodišnjeg dečaka iz Srbije odneo više od dva kilometra od obale dok je bio na gumenom čamcu.

Autor: