AKTUELNO

Mladić je spasio sam sebi život kada ga je napala velika bela ajkula koja ga je ugrizla za nogu i krenula da je kida. Surfer je prepričao užasan trenutak kada je velika bela ajkula duga 3 metra pokušala da mu otkine nogu.

Džek Frost je uspeo da dopliva do obale na plaži Gnarabup u Zapadnoj Australiji – uprkos tome što mu je ogromna zver skoro iščupala nogu koja je, kako je jedan posmatrač opisao za 9Njuz, toliko krvarila da je bilo "strašno". Ovaj 24-godišnjak je surfovao u regionu reke Margaret kada je osetio da nešto udara njegovu dasku za surf i pao na leđa.

Govoreći za Augusta Margaret River Tajms, rekao je: "Ta zver je samo došla pravo ispod mene. Udarila me je takvom snagom da me je srušila sa daske i pao sam na leđa." Opisujući bitku, rekao je: "Razmišljao sam, ako pokažem da sam plen, samo će me ponovo napasti. Na kraju sam je udario u glavu. Ispričao je za VA Tudej kako je na kraju udario ajkulu u bok, ciljajući škrge, pre nego što je pobegla.

Dodao je kako je sebi stalno govorio: "Bićeš dobro, preživećeš". Dron je snimio ogromnu ajkulu kako mu se približava dok se talas lomio, a zatim, kako se more ponovo smirilo, zarila je svoje zube u njega i njegovu dasku. Bio je stotinama metara daleko od obale kada je ajkula zarila zube u njega.

Uprkos tome što je izgubio "puno krvi", uspeo je da odvesla nazad do obale gde je medicinska sestra koja nije bila na dužnosti mogla da pruži prvu pomoć pre nego što je odveden u bolnicu Margaret River. Označen je kao heroj od strane posmatrača, kasnije mu je pripisano da je "spasio sopstveni život".

Autor: