AKTUELNO

Savez Rusije i Belorusije nije zatvoreni klub – čitav evroazijski region treba da se razvija kao jedna celina, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

- Često govorim da Savez Belorusije i Rusije nije zatvoreni klub, da se mi ne udružujemo ni protiv koga. Štaviše, Belorusi i Rusi su zainteresovani za to da se ceo Evroazijski region razvija kao jedna celina kako bi svi naši susedi bili ekonomski uspešni - rekao je beloruski lider, obraćajući se učesnicima Foruma regiona Belorusije i Rusije koji se održava u Ufi.

Kako je dodao, to su najvažniji uslovi, ne samo za prosperitet na kontinentu, nego i za mir na zajedničkoj teritoriji.

- Ukoliko zapadnoevropski partneri iznenada odluče da podrže princip opšte ekonomske ravnoteže i obostrano korisne saradnje, nismo protiv sličnih zajedničkih događaja. Oni će ionako doći kod nas - konstatovao je Lukašenko.

Takođe je istakao da je Forum regiona Belorusije i Rusije perspektivna inicijativa koja ima perspektivu da prevaziđe granice dve zemlje.

- Pred nama je mnogo posla. Treba da se držimo jedni drugih, da budemo što bliže. Nema druge alternative za očuvanje suvereniteta i nezavisnosti naših zemalja - poručio je beloruski predsednik.

#Aleksandar Lukašenko