AKTUELNO

Cena bitkoina porasla je u ponedeljak jer su finansijske institucije nastavile da daju svoj blagoslov bitkoinu. Bitkoin je porastao više od 5 odsto na 28.064,10 dolara, što je njegov najviši nivo od početka maja, prema Coin Metricsu.

Taj je potez gurnuo njegove mesečne dobitke u zeleno. Ether je dodao 3,7 odsto na 1.786,25 dolara. I dalje je u padu više od 4 odsto u mesecu.

Raspoloženje u kriptovaluti je visoko od kraja prošle nedelje, kada je BlackRock, podneo zahtev za ono što će biti prvi spot bitkoin ETF u SAD-u. Prijava je stigla nedelju dana nakon što je Komisija za hartije od vrednosti tužila dve najveće kripto berze, Binance i Coinbase. Mnogi su nagađali o vremenu BlackRockovog poteza, posebice s Coinbaseom kao partnerom za čuvanje kriptovaluta.

Zatim je u utorak ujutro nova kripto - menjačnica koju podržavaju finansijski divovi Charles Schwab, Fidelity Digital Assets i Citadel Securities objavila da je živa već nekoliko nedelja trgujući bitkoinom i etherom.

Fidelity aktivno prati razvoj kriptovaluta od 2014. U poslednjih nekoliko godina kompanija je otvorila odel Fidelity Digital Assets, stvorila aplikaciju za maloprodajno ulaganje bez provizije pod nazivom Fidelity Crypto i počela nuditi 401 (k) ulagaču pristup kriptovalutama (opcija koju poslodavci moraju omogućiti).

Autor: