AKTUELNO

Američki predsednik Džo Bajden (80) pao je na bini tokom ceremonije dodele diplome kadetima Vazduhoplovne akademije u Koloradu.

Bajden se spotaknuo i pao na kolena, a zatim se pridigao uz pomoć pripadnika obezbeđenja i prisutnih oficira, prenosi Dejli mejl.

Vremešni predsednik je nastavio da hoda bez pomoći i deluje da je pokazao na vreću peska na bini o koju se verovatno sapleo.

- Predsednik je dobro. Na bini je bila vreća sa peskom koju nije video dok se rukovao - napisao je na društvenim mrežama direktor za komunikacije Bele kuće Ben LaBolt ubrzo nakon incidenta.

Pad će verovatno podgrejati tvrdnje da Bajden zbog njegovih godina ne bi trebalo da traži drugi mandat.

Spoticanja se dogodilo samo nekoliko nedelja nakon što je Bajden posrnuo dok je posetio svetilište Icukušima u Hirošimi. Tokom tog događaja bila je postavljena ograda na stepenicama kojima je predsednik morao da se spusti, međutim, ignorisao je ogradu i zamalo pao.

Bajden je takođe posrnuo dok se ukrcavao u predsednički avion u martu na putovanju u Alabamu. Bajden je pao uz stepenice i dok se ukrcavao u "Air force one" 2021. godine. Takođe se prevrnuo na biciklu u blizini svoje kuće na plaži u Delaveru prošlog juna.

Ni u jednom incidentu nije povređen.

Izveštač koji je putovao sa predsednikom u Kolorado rekao je da se Bajden vratio do svog mesta kada je pao.

- Kad je pao pokazao je na crnu vreću peska što je sugerisalo da se na to spotakao - navodi se u izveštaju.

Autor: