AKTUELNO

Kremlj je juče zahvalio Trampu za obaveštajne podatke koje je poslala CIA, a koji su omogućili sprečavanje napada na Sankt Peterburg.

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je danas da je saradnja obaveštajnih službi SAD i Rusije pomogla da se izbegnu "hiljade" žrtava u planiranom terorističkom napadu na Sankt Peterburg.

- Oni su mogli da uhapse teroriste bez ijednog izgubljenog života. Možda bi hiljade ljudi bilo ubijeno - rekao je Tramp i dodao da "stvari tako treba da se rade".

Ruski predsednik Vladimir Putin se juče zahvalio Trampu za "obaveštajne podatke koje je poslala CIA" i koji su, prema njegovim rečima, omogućili sprečavanje napada na Sankt Peterburg.

- Informacije dobijene CIA su se pokazale dovoljnim za oktrivanje, potragu i hapšenje kriminalaca - navodi se u saopštenju Kremlja. Rečeno je da su teroristi planirali napad eksplozivom na crkvu Gospe od Kazanja.

Ruska Federalna služba bezbednosti je krajem prošle nedelje objavila da je rasturila ćeliju Islamske države koja je planirala napade u Sankt Peterburgu 16. decembra. U sredu i četvrtak je uhapšeno sedam ljudi.

Pročitajte još: Putin zahvalio Trampu: CIA SPREČILA TERORISTIČKI NAPAD U RUSIJI!

#Donald Tramp

#Napad

#Rusija

#SAD

#Vladimir Putin

'