AKTUELNO

Nakon vesti da je juče ispod ostataka zgrade na jugu Turske spasena mačka koja je pod ruševinama provela čak 49 dana, danas se pojavila i nenja fotografija.

Naime, kako se može videti na društvenim mrežama, reč je o mačku Hanu kome je odmah ukazana pomoć. Kako se vidi na fotograiji, mačak deluje potpuno izmoreno, ima problem sa nogom i na infuziji je.

"Neverovatna vest posle zemljotresa, mačak Han, koji je bio pod ruševinama 49 dana, čudom je spašen. Nada u teškim situacijama je najsjajnija svetlost", stoji u objavi ispod otografije.


Podsetimo, vlasnica mačke Nida Dina (36) i njena ćerka su svakodnevno dolazile na ruševinu zgrade i u susednim ulicama u distriktu Onikisubat tražile svoju dvogodišnju mačku Han.

- Naša zgrada je oštećena u prvom potresu i sa ćerkom sam izašla, ali nismo mogle da nađemo mačku jer se negde sakrila. Tražili smo je svakodnevno i pronašli smo je sada kad je počelo uklanjanje ruševine naše jedanaestospratnice - rekla je Dina.

Vlasnica je rekla da je srećna zbog čuda i dodala da ljudi nikada ne treba da gube nadu jer se čuda ipak događaju.

Razorni zemljotresi pogodili su južne regije Turske 6. februara sa epicentrom u provinciji Kahramanmaraš iz koje dolazi i dirljiva priča o preživelom kućnom ljubimcu.

Autor: