AKTUELNO

Završno ročište, za koje se očekuje da će trajati nekoliko dana, trenutno bi trebalo da počne u sedmici koja počinje 2. maja ove godine.

Otac devojčice iz Velike Britanije, koju je mentalno bolesna Albanka brutalno ubila u parku, rekao je da je proces istrage izgledao kao "Dan mrmota".

Emili Džons (7) ubijena je dok je vozila trotinet u parku 22. marta 2020. godine. Eltiona Skana, poreklom iz Albanije, prerezala je devojčici grkljan nožem koji je kupila tog dana.

Skana, kojoj je dijagnostifikovana paranoidna šizofrenija, optužena je za ubistvo iz nehata, uz smanjenu odgovornost, i osuđena na doživotnu kaznu zatvora.

Ona mora da služi minimalni rok od 10 godina i osam meseci.

Biće poslata u zatvor kada lekari odluče da je u odgovarajućem stanju, a ako se to nikada ne dogodi, ostaće u bolnici na neodređeno vreme. Žalbu za smanjenjem kazne Apelacioni sud je prošlog februara odbio.

U decembru 2021. mrtvozornik je odlučio da se istraga o njenoj smrti održi, ali da neće biti održana sve dok se ne utvrde potpune okolnosti "kako je psihološki poremećena osoba došla u zajednicu".

Završno ročište, za koje se očekuje da će trajati nekoliko dana, trenutno bi trebalo da počne u sedmici koja počinje 2. maja ove godine, prenosi Manchester Evening News.

Otac devojčice Mark Džons rekao je da je proces frustrirajući.

"Rokovi su postavljeni i nikada se ne poštuju. Sve izgleda kao Dan mrmota", rekao je on.

Njegov pravni zastupnik Sefton Kavsnik, rekao je da je Emili ubijena pre tri godine i pet šest dana.

"Kada je Mark Džons poslednji put bio na sudu 27. oktobra, pre pet meseci, čuo je da se postavljaju različiti rokovi, uključujući obelodanjivanje izjave od poverenja do 21. decembra a to se još uvek nije dogodilo", rekao je njegov advokat.

Istakao je da je njegov klijent frustriran dok čeka odgovore u vezi sa smrću njegove ćerke.

Autor: