AKTUELNO

Osumnjičeni je iskočio iz ugla i više puta ubo člana osoblja senatora Renda Pola. Žrtva je uspela da zgrabi osumnjičenog za ruke, a svedok se sa njim uhvatio u koštac s osumnjičenim.

Član osoblja senatora Renda Pola izboden je i teško povređeno u subotu u Vašingtonu, a osumnjičeni je uhapšen, saopštili su policija i Polova kancelarija.

"Prošlog vikenda jedan član mog osoblja je brutalno napadnut usred bela dana u Vašingtonu, D.C.", naveo je Pol u izjavi za ABC Nevs u ponedeljak. "Molim vas da se pridružite supruzi Keli i meni u molitvi za brz i potpuni oporavak i da se zahvalim onima koji su prvi odgovorili, bolničkom osoblju i policiji na njihovim marljivim akcijama."

Paulova kancelarija nije javno identifikovala zaposlenog.

Prema policijskom izveštaju koji je dobio ABC News, policajci su prvi put odgovorili u subotu oko 17 i 15 na poziv o ubodu nožem u bloku 1300 u ulici H severoistok.

Žrtva je na licu mesta zbrinuta, a svedok ju je video kako "krvari iz glave", navodi se u izveštaju.

Prema jednom od dva svedoka navedena u izveštaju, osumnjičeni je "iskočio iza ugla" i više puta ubo člana Paulovog osoblja. Žrtva je "uspela da zgrabi osumnjičenog za ruke", a svedok se sa njim uhvatio u koštac s osumnjičenim, "što je dovelo do borbe između strana", navodi se u izveštaju. Zatim su žrtva i svedok ostali na licu mesta da sačekaju pomoć, dok je osumnjičeni pobegao.

Prvi svedok je drugom vikao šta se dešava i ta osoba je pozvala nadležne dok su pomagali žrtvi, navodi se u izveštaju.

Policija u Vašingtonu je u ponedeljak saopštila da je 42-godišnji Glin Nil, stanovnik Vašingtona, uhapšen kasnije u subotu i optužen za napad s namerom da ubije. U sudskim spisima se navodi da je rekao policajcima da je čuo glas da će ga uhvatiti pre nego što se napad dogodio.

Polovo osoblje je hospitalizovano "radi lečenja povreda opasnih po život", saopštila je policija, ali dalje informacije o njegovom stanju nisu dostupne.

"Drago nam je što smo čuli da je osumnjičeni uhapšen. U ovom trenutku tražimo privatnost kako bi svi mogli da se usredsrede na izlečenje i oporavak", rekao je Pol u svojoj izjavi.

Nil se pojavio na sudu u ponedeljak i ostaje u pritvoru bez kaucije.