AKTUELNO

Trogodišnja devojčica u Teksasu slučajno je pucala iz pištolja i ubila svoju jednogodišnju sestru, saopštila policija.

Trogodišnjakinja je izmakla kontroli odraslih, iako ih je u kući bilo čak petoro, među kojima i njeni roditelji, i nekako se dočepala napunjenog poluautomatskog pištolja.


„Članovi porodice čuli su pucanj, utrčali u sobu i pronašli četvorogodišnju devojčicu koja ne reaguje na podu“, rekao je novinarima šerif okruga Haris Ed Gonzales. Devojčica je proglašena mrtvom na licu mesta.

„Čini se da je ovo još jedna tragična priča u kojoj je dete imalo pristup vatrenom oružju i upucalo nekog drugog“, dodao je šerif, koji je insistirao da to nije bila namerna pucnjava.

U SAD ima više oružja nego ljudi - oko 400 miliona. Svaka treća odrasla osoba u SAD poseduje najmanje jedno vatreno oružje, a skoro svaka druga odrasla osoba živi u kući sa vatrenim oružjem. Manje je takvih slučajeva u gradovima, nešto više u ruralnim sredinama.

Prema Arhivu nasilja nad oružjem, prošle godine je u Sjedinjenim Državama bilo više od 44.000 smrtnih slučajeva vezanih za oružje. Od toga, polovina su samoubistva, a druga polovina su ubistva, nesreće ili slučajevi samoodbrane. Deca se često ubijaju namerno ili nenamerno.

Teksas, koji najčešće izvršava smrtnu kaznu i ima najstrože zakone protiv abortusa, jedna je od država sa najlakšim pristupom oružju.

Autor: