AKTUELNO

Nakon što se u Grčkoj dogodila stravična nesreća kada su se dva voza sudarila, prilikom čega je poginulo najmanje 57 ljudi, policajci i spasioci koji su prvi stigli na lice mesta zatekli su apokaliptične scene.

U njihovim očima su oživeli košmarni trenuci koje su putnici iz voza smrti doživeli.

Raskomadane ljude, mlade bačene u okolna polja i mrtve, mnogo mrtvih. Povređeni su pokušavali da pronađu put za bekstvo.

Mladi policajac je sa svojim kolegama prvi stigao na lice mesta, nakon što su obavešteni o sudaru nekoliko minuta nakon nesreće.

Do sudara vozova došlo je u 23.21 sati po lokalnom vremenu, a on je na lice mesta stigao 10 minuta posle.

Foto: Tanjug AP/Vaggelis Kousioras

"Mnoge slike koje sam video ne želim da podelim javno. Prizor je bio dramatičan. Videli smo heroje i anđele. Video sam devojku u bolovima, sedela je i tresla se od šoka koji je doživela", rekao je mladi policajac za TV stanicu Alpha.

On je dodao da je drugu povređenu devojku posetio u bolnici. Imala je opekotine, a on misli da je bila u prvim vagonima.

"Suočili smo se sa mnogim herojima, sećam se jednog 20-godišnjeg klinca koji je ostao da oslobodi ljude i uspeo. Spasio je 10 ljudi i nastavio da pokušava", rekao je policajac.

U stravičnom sudaru dva voza u noći između utorka i srede kod Larise u Grčkoj poginulo je najmanje 57 ljudi, većinom mladih.

Autor: