AKTUELNO

Princ Endru (63) bi mogao da se preseli u dom svoje bivše supruge Sare Ferguson (63) u četvrti Belgravija u centru Londona.

Kako piše The Sun, više nema ni govora da se iznajmljuje obnovljena terasa kuće vredne 4.25 milouna funti. Sara je prošle godine dala da se potpuno renovira kuća i sve je platila gotovinom, a planirala je da je iznajmi.

Izvor za The Sun je rekao da su priče o useljenju stanara odjednom utihnule kada se proširila glasina da se Endru boji da ga njegov stariji brat, kralj Čarls III pokušava da ga istera iz njegove kuće Rojal Lodž koja se nalazi u Vindsor Grejt Parku u Berkširu. Reč je o kraljevskoj rezidenciji vrednoj 30 miliona funti koja se nalazi oko osam kilometara od dvorca Vindsor.

Zbog toga Endru i Sara planiraju da koriste kuću u Belgraviji za sebe.

"Daleko je to od vile na imanju Vindsor, ali to je jedina njihova imovina u Londonu", rekao je izvor.

Tvrdi da je princ navodno rekao prijateljima da verovatno neće moći da imaju da nastave da žive u Rojal Lodžu ako neće da dobijaju svake godine stotine hiljada funti od kralja za održavanje kuće.

Endruov "konačni pad" dogodio se 2019. kada je optužen za seksualno zlostavljanje koje on i dalje poriče, a bio je prisiljen da se odrekne kraljevskih dužnosti i ukinuta su mu javna sredstva.

Princ se oslanjao na velikodušnost svoje pokojne majke, kraljice Elizabete II koja mu je pomagala sa svojim privatnim sredstvima. Dobijao je godišnje približno 249.000 funti.

Međutim, Endrua je uplašila nedavna molba njegovog brata Čarlsa koji je tražio sve članove kraljevske proodice da "stegnu kaiš i očekuju manje novca nego u prošlosti".

Prema pisanju Daily Mail, Endruu u finansiranju njegovog doma možda pomognu njegove ćerke, princeze Beatris (34) i Judžinija (32).