AKTUELNO

Mlada stjuardesa (24) umrla je iznenada nakon što je avion sleteo na aerodrom Stansted u Londonu.

Greta Dirmiši bila je član posade koja je radila za aviokompaniju Air Albania, kada se iznenada onesvestila i umrla u decembru.

Obdukcija je pokazala da je mlada Greta umrla od "sindroma iznenadne smrti odraslih", prenosi Daily mail.

Na sudu u Eseksu rečeno je da je Greta putovala od albanske prestonice Tirane do Eseksa 21. decembra, kada se iznenada onesvestila.

Pružena joj je prva pomoć i reanimirana je, ali nažalost nisu mogli da je spasu. Bolničari su zatim potvrdili njenu smrt.

Sindrom iznenadne smrti odraslih, takođe poznat kao sindrom iznenadne aritmičke smrti (SADS) je kada neko umre iznenada i neočekivano od srčanog zastoja, ali se uzrok srčanog zastoja ne može pronaći, prema British Heart Foundation.

Mrtvozornik Mišel Braun je rekla da je Greta bila na pisti kada se činilo da se onesvestila i ukazana joj je osnovna prva pomoć.

"Deset minuta kasnije nije bilo pulsa. Lekari koji su pokušali da joj pomognu potvrdili su da je umrla. Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti sindrom iznenadne smrti kod odraslih", rekla je ona.

I aviokompanija Air Albania u kojoj je Greta radila oglasila se saopštenjem.

"21. decembra, nakon što je ispratila putnike sa leta u London, jedna od naših članica osoblja Greta Dirmiši je imala srčani udar", saopštili su iz kompanije.

Poslednja objava na Instagramu par dana pre smrtiU svojoj poslednjoj objavi na Instagramu Greta je otkrila koliko voli svoj posao i koliko uživa u načinu života.

Ona je na društvenim mrežama objavljivala fotografije sa posla, iz posete Italiji i Turskoj mesecima pre neočekivane smrti.

Na jednoj fotografiji prikazan je pogled iz vazduha na gradska svetla tokom noći, što je snimljeno negde u junu prošle godine.

"Evo zašto volim svoj posao", napisala je u opisu fotografije.

U njenoj poslednoj objavi, koja je postavljena na Instagramu pre oko devet nedelja, nekoliko dana pre smrti, nalazi se fotografija snimljena kroz prozor aviona na kojoj se vide zgrade i seoski predeo.

#Smrt

#Stjuardesa