AKTUELNO

Rusija će izdržati hibridni rat SAD i njihovih saveznika, izjavio je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov povodom Dana diplomatskog radnika.

- Ove godine slavimo naš praznik u pozadini hibridnog rata koji su SAD i njihovi saveznici pokrenuli protiv naše zemlje. Nema sumnje da će Rusija izdržati sadašnji čas teških iskušenja i prevazići ih, postajući još jača - rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, „rusofobična kampanja“ je direktno uticala i na diplomate, od kojih mnogi rade u ekstremnim uslovima, često u opasnosti po zdravlje i život.

- Nastavićemo da činimo sve što je potrebno da zaštitimo nacionalne interese i stvorimo povoljan spoljni ambijent za održivi unutrašnji razvoj Rusije, poboljšanje blagostanja njenih građana. Čast i dostojanstvo Otadžbine, svih naših građana nikada nisu bili i nikada neće biti predmet bilo kakvih kompromisa - rekao je šef ruske diplomatije.

Osim toga, podsetio je Lavrov, Rusija u kontekstu tektonskih pomeranja svetske politike i ekonomije uspeva da produbi ravnopravnu saradnju sa većinom sveta – državama Velike Evroazije, Afrike i Latinske Amerike - prenela je RIA.

Autor: