AKTUELNO

Kina je prijavila veliki skok hospitalizacija zbog kovid-19 tokom nedelje zaključno sa 15. januarom, najveći broj od početka pandemije, navodi se u nedeljnom izveštaju koji je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) danas objavila.

SZO je saopštila i da čeka detaljne pokrajinske podatkeo skoro 60.000 dodatnih smrtnih slučajeva u bolnicama povezanih sa kovid-19 prošle sedmice, koji nisu obuhvaćeni ovom brojkom, preneo je Rojters.

Broj ljudi hospitalizovanih u Kini porastao je za 70 odsto na 63.307 u odnosu na prethodnu sedmicu, navodi se u izveštaju SZO zasnovanom na podacima koje je dostavio Peking.

Ovo je najveći broj hospitalzovanih tokom jedne sedmice koju je Kina prijavila od kada se kovid-19 prvi put pojavio pre više od tri godine.

Početkom decembra Peking je ukinuo svoj strogi trogodišnji antivirusni režim čestih testiranja, zabranu putovanja i masovna zatvaranja nakon rasprostranjenih protesta koji su izbili krajem novembra, a slučajevi su od tada porasli širom zemlje, navela je agencija.